Szomjas Utazó

CAIPIRINHA

Brazlia nemzeti itala

2020. május 10. - Orosz Bogi

A Caiprinha koktél szülőhazája Brazilia. Az ital fő alkotóeleme - a cachaça, (erjesztett cukornádból készített, 38-51% alkoholtartalmú párlat)  Brazília eredetvédet, nemzeti itala.

A Caipirinha születése körül több legenda kering, a legismertebb történet szerint az első italt 1918 körül São Paulo környékén készítették. Eredetileg mézzel és fokhagymával készült a recept, amelyet influenza ellen használtak.  Egy napon valaki úgy döntött, hogy kiveszi az italból a fokhagymát és a mézet, és hozzáadott néhány evőkanál cukrot, hogy az ital savanyúságát csökkentése, ekkor kezdődött ital gasztronómiai elterjedése.


caipirinha_1.jpg

Összetevők:

4 cl cachaça

Minimum 1 lime

barnacukor

Elkészítés: A lime-ot vágd cikkekre és törőfával nyomd szét old fashioned pohárba, adj hozzá 2 púpozott bárkanál barna cukrot, töltsd tele a poharat tört jéggel és keverd meg és tegyél az ital tetejére tört jeget.

Tipp: Tegyél az italodba több lime-ot, a sok lime nagyon frissítővé teszi az italt, vagy eper szezonban adj hozzá frissen préselt epret.

epres_caipirinha_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szomjasutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr1315672274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása