Szomjas Utazó

CAMPARI NEGRONI

2017. szeptember 22. - Orosz Bogi

Amennyiben Észak-Olaszországban - különösen, ha Milánóban - jártok érdemes kipróbálni legalább egy Campari alapú italt. Az Americano mellett a legismertebb aperifif ital a Negroni, amelyet Milánó minden tisztességes bárjában megtalálhatsz. Érdekes azonban, hogy az italt először Firenzében készítették el 1919-ben és onnan hódította meg a világot. 

A történet szerint Camillo Negroni gróf kedvenc itala az Americano (Campari, Rosso vermouth, szoda) volt, azonban szeretett volna extra karaktert, egy kis erősséget hozzátenni a favoritjához. Kérésére a bartender, Fosco Scarselli a szódát gin-nel helyetesítette, hogy így született meg a Negroni koktél.

negroni.jpg

Összetevők:               

1 rész (3 cl) Campari

1 rész (3 cl) Gin 

1 rész (3 cl)  Rosso vermouth

1 szelet narancs

Így készítsétek el:          

Az összetevőket egy jéggel töltött old fashioned pohárba öntjük és megkeverjük. Narancsszelettel díszítjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szomjasutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr1612883668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása