A Caiprinha koktél szülőhazája Brazilia. Az ital fő alkotóeleme - a cachaça, (erjesztett cukornádból készített, 38-51% alkoholtartalmú párlat) Brazília eredetvédet, nemzeti itala.
A Caipirinha születése körül több legenda kering, a legismertebb történet szerint az első italt 1918 körül São Paulo környékén készítették. Eredetileg mézzel és fokhagymával készült a recept, amelyet influenza ellen használtak. Egy napon valaki úgy döntött, hogy kiveszi az italból a fokhagymát és a mézet, és hozzáadott néhány evőkanál cukrot, hogy az ital savanyúságát csökkentése, ekkor kezdődött ital gasztronómiai elterjedése.
Összetevők:
4 cl cachaça
Minimum 1 lime
barnacukor
Elkészítés: A lime-ot vágd cikkekre és törőfával nyomd szét old fashioned pohárba, adj hozzá 2 púpozott bárkanál barna cukrot, töltsd tele a poharat tört jéggel és keverd meg és tegyél az ital tetejére tört jeget.
Tipp: Tegyél az italodba több lime-ot, a sok lime nagyon frissítővé teszi az italt, vagy eper szezonban adj hozzá frissen préselt epret.