A legenda szerint a Bombardino-t egy genovai bártender készítette el először, de nem a tengerparton, hanem az olasz Alpokban. A történet szerint egy nap, négy síelő a hóvihar elől bemenekült a bárjába és valami forró ital kértek. A genovai körbenézett és a rendelkezése álló alapanyagokból gyorsan elkészítette ezt az italt.
Összekevert tejet, whisky-t és a zabaglione-t (tojáslikőrt) és ezeket felmelegítette. Az egyik síelő, amikor megkóstolta az italt, felkiáltott: "Accidenti! È una bomba!" - A mindenit! Ez egy bomba! Azóta az ital népszerűsége töretlen és a síelők széles körben fogyasztják.
A Bombardinonak ma már több fajtája is létezik, a legelterjedtebb tojáslikőrt és rumot vagy whiskey-t tartalmaz, de tehetünk bele brandy-t vagy cognac-ot is. Általában melegen, tejszínhabbal szolgálják fel, ízlés szerint fahéjjal lehet díszíteni!
Ha a sípályán fogyasztotok Bombardino-t, kérlek, hogy csak mértékkel tegyétek. Inkább az Apré-Ski-t válasszátok és síelés után a pályák alján lévő bárok egyikébe üljetek be egy italra. Autót vezetni pedig tilos!
Összetevők:
1,5 rész Rum, Whisky vagy Brandy/Cognac
3 rész tojáslikőr
Tejszínhab
Így készítsd el:
Öntsd össze az alapanyagokat egy edénybe, lassan melegítsd fel. Figyelj oda, hogy ne forrald fel, csak melegítsd. A tálalásnál tedd rá a tejszínhabot.