Szomjas Utazó

BOMBARDINO

Síelők egyik kedvenc itala

2017. november 28. - Orosz Bogi

A legenda szerint a Bombardino-t egy genovai bártender készítette el először, de nem a tengerparton, hanem az olasz Alpokban. A történet szerint egy nap, négy síelő a hóvihar elől bemenekült a bárjába és valami forró ital kértek. A genovai körbenézett és a rendelkezése álló alapanyagokból gyorsan elkészítette ezt az italt.

Összekevert tejet, whisky-t és a zabaglione-t (tojáslikőrt) és ezeket felmelegítette. Az egyik síelő, amikor megkóstolta az italt, felkiáltott: "Accidenti! È una bomba!" - A mindenit! Ez egy bomba! Azóta az ital népszerűsége töretlen és a síelők széles körben fogyasztják.

A Bombardinonak ma már több fajtája is létezik, a legelterjedtebb tojáslikőrt és rumot vagy whiskey-t tartalmaz, de tehetünk bele brandy-t vagy cognac-ot is. Általában melegen, tejszínhabbal szolgálják fel, ízlés szerint fahéjjal lehet díszíteni!

Ha a sípályán fogyasztotok Bombardino-t, kérlek, hogy csak mértékkel tegyétek. Inkább az Apré-Ski-t válasszátok és síelés után a pályák alján lévő bárok egyikébe üljetek be egy italra. Autót vezetni pedig tilos!

untitled23.jpg

Összetevők:

1,5 rész Rum, Whisky vagy Brandy/Cognac

3 rész tojáslikőr

Tejszínhab

 Így készítsd el:

Öntsd össze az alapanyagokat egy edénybe, lassan melegítsd fel. Figyelj oda, hogy ne forrald fel, csak melegítsd. A tálalásnál tedd rá a tejszínhabot.

A bejegyzés trackback címe:

https://szomjasutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr8413400753

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van új a pohár alján 2017.12.04. 10:51:14

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: A kulturált alkoholfogyasztás elkötelezett híve - ott a szlogen minden italgyártó címerén. A mennyiségi ivók meg le vannak szarva? Nálunk nincs megkülönböztetés. A Heti sajtó sajtó mindenkihez szól...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása