Szomjas Utazó

Három forró ital a téli szezonra

Nem kell bártendernek lenni, ahhoz, hogy finom forró italokkal kényeztesd a barátaidat és magadat is.

2017. november 28. - Orosz Bogi

A múlt héten egy őrült munkanap után –hirtelen ötlettől vezérelve- az egyik barátnőmmel elmentünk inni egy forró kakaót. Fáradtan ültünk egymással szemben és csak szürcsöltük a finom, lélekmelegítő italt. Az egésznapi hajtás után igazán jól esett ez a forró kakaó!

20171128_112156_resized.jpg

Hazafelé azon morfondíroztam, hogy milyen megnyugtató érzés egy bögre, forró kakaó iszogatása, téli estéken az egésznapi stressz levezetésének remek módszere lehet! Gondoltam is, itt az ideje, hogy felkészüljek kakaó ügyben a téli szezonra. De jó is lesz az ünnepek alatt, a hideg, borongós januárban és februárban elővenni kedvenc bögrémet és inni egy jó, forró kakaót!

A kakaó egészségre gyakorolt jótékony hatásairól számtalan tanulmány született. Jót tesz a keringésnek, óvja az immunrendszert, valamint késlelteti az öregedést. Nem tudom, hogy mennyire igazak ezek a tanulmányok, de az biztos, hogy nekem egy jó minőségű kakaó elfogyasztása igazi öröm, csupa boldogság!

Úgy gondolom, hogy a klasszikus, tejszínhabos kakaó mellett érdemes kipróbálni néhány kakaó alapú alkoholos és fűszeres verziót is, például érdemes megkóstolni mogyorólikőrrel, rummal vagy narancslikőrrel ízesítettet.

A kísérletezés annyira jól ment, hogy nemcsak kakaót, hanem más forró italt is készítettem.

A "főzőcskézés" egyetlen hibája csak az volt, hogy egyedül próbálgattam ki az italokat. Kár, hogy nem szerveztem rá valamilyen baráti összejövetelt. Legközelebb ezt biztos, hogy másképpen fogom csinálni. Nektek is ezt ajánlom. Szervezzetek télköszöntő, forró italok készítése délutánt! 

Íme, három kedvenc forró italom, amelyeket biztosan minden évben, a tél beköszöntésekor el fogok készíteni és remélem, hogy ezzel boldoggá teszem családomat, barátaimat és persze magamat is.

Nagy kedvencemmel kezdem a sort, ezt semmiképpen se hagyjátok ki! Egyszerű elkészíteni és igazán átmelegíti lelkünket és testünket.

FORRÓ KAKAÓ COINTREUA-VAL, AZAZ A COINTREAU CHOC

Percek alatt elkészítheted ezt a forró italt, nem kell hozzá más csak jó minőségű kakaópor és Cointreau, a részletes receptet itt találod.

A Cointreau Choc-ot a téli szezonban több budapesti helyen is meg tudjátok majd kóstolni. Én egy igazán franciás hangulatú kis kávézót ajánlok, a Széna tér közelében lévő Cafe Flore-t, ahol hópihés design-os cuki elviteles pohárban is kérhetitek az italt.

20171129_150651_resized.jpg

FORRALT BOR GRÁNÁTALMÁVAL

A téli szezon igazi klasszikusa a forralt bor. Idén szerettem volna valamivel feldobni, a szokásos narancsos irány mellett kipróbáltam, hogy gránátalmát is teszek az italba. Nagyon finom lett, a gránátalma kellemes aromát adott a forralt bornak, ajánlom mindenkinek. Receptje igen egyszerű és mindenki könnyedén a saját ízlésére formálhatja, az enyémet itt találjátok.
untitled11.jpg

BOMBARDINO

Síelések és a Hüttés pihenések Bombardino nélkül elmaradhatatlanok. A nosztalgia kedvéért otthon is meg lehet csinálni. Receptet itt találjátok.
20160117_163234.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szomjasutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr2213400155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van új a pohár alján 2017.12.04. 10:51:16

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: A kulturált alkoholfogyasztás elkötelezett híve - ott a szlogen minden italgyártó címerén. A mennyiségi ivók meg le vannak szarva? Nálunk nincs megkülönböztetés. A Heti sajtó sajtó mindenkihez szól...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása